Мандалата – „свещеният кръг“

06.09. Поздрав от другата страна



Избраната (персонална, за Елена)

Мандалата – „свещеният кръг“ – олицетворение на нашия вечен стремеж към Източника, матрица на светлината; изображение, в което са преплетени тясно духовния и материалния светове; родственица на кръговете в полето, енергия, преминала през кристала на душата и закотвена в Земята. Мандалата – това е Езикът на Светлината, вид общуване, който ни идва на помощ тогава, когато ние осъзнаваме, че думите са твърде ограничаващи, за да вместят цялата дълбочина на Източника… Мандалата – това е начин да предадем един на друг това, което лежи отвъд границата на думите и разбиранията.

Хармонизатор-1

Мандалите са живи същества, притежаващи всяка своя вибрация, свой характер. Няколко пъти аз самата и много други, които са ги наблюдавали, са се убеждавали в това: по някакви причини някои мандали, особено тези, в чийто имена присъства думата „светлина“, имат непредсказуемо поведение… В едно и също време те изчезват от различни сайтове, просто непонятно, а в други сайтове „се приспособяват“. Впечатлението е такова, като че ли те сами избират за себе си това място, където им е комфортно, където им е добре, а от другаде те просто изчезват. 😀

Безспорно мандалите взаимодействат с човека, оказвайки върху него влияние чрез зашифрованите в тях кодове на Светлината, Любовта и Хармонията, привеждайки в Божествен порядък всичко наоколо.

Божествена любов и Изобилие

– Разглеждайки вашите мандали, аз се изумих! Аз съм дизайнер по професия и в моите фрактални графики има стотици такива. Съгласен съм, че определени рисунъци носят някаква информация. Но кой определи фракталната графика като мандали на светлината? По-скоро се надявах да видя истински мандали, нарисувани ръчно, носещи истинска информация и светлина. Заредени от истински майстор… (Вървящият)

– Вашият въпрос е закономерен за тези, които току що се натъкват на мандалите на светлината. Изумен сте. Свикнали сте да възприемате мандали, нарисувани ръчно. Това е утвърдил се стереотип. Е, всичко тече, всичко се променя… Надявам се, вече не изпращате поща с пощенски гълъб. 😉

Моите мандали наистина съставям от фрактални графики. А що се отнася до зареждането им от Майстор, то, кой ви е казал, че аз не съм Майстор? Всеки може да стане такъв, стига да се вслушва в сърцето си, чрез което с нас говори нашата Душа и Дух.
Средствата могат да бъдат най-различни, всичко зависи от намерението, дълбочината на разбирането и осъзнатостта…
Въобще, Мандала може да се направи от каквото поискате: в Тибет монасите са ги изработвали от пясък, в психотерапията с успех се прилагат даже мандали от хранителни продукти и т.н. 🙂 Така че, защо да няма мандали от фрактали ( които, впрочем, се създават по правилото на златното сечение, съгласно реда на Фибоначи…)?…

Мандала „44“ = Баланс на духовното и физическото, преустройство (видоизменение) на нашия еволюционен лабиринт. Каквото горе, това и долу. Залагане на фундамента на нашия Нов Живот.

– Аз наистина съм свикнал с традиционните индо-тибетски мандали. Но, прочитайки вашия пост, разбрах принципа.
Все пак аз мисля, че действието им ще бъде избирателно, за всеки човек различно. Но мен ме интересува конкретизацията на всяка от тях. Защо някои от тях са мандали на светлината, други мандали на любовта, трети са поименни.

– На вашият въпрос за конкретизацията може да се отговори така: всички мандали – това са енергии, кодове на светлината в графичен вид. Затова в широкия смисъл всички те са мандали на Светлината, съдържащи в себе си основната съзидаваща енергия на вселената – Любовта! Това са и мандали на Светлината, и мандали на Любовта, едновременно!

Тъй като мандалите са живи същества, те, както се полага на всяко живо същество, трябва да имат име!
Когато аз създавам мандала, името идва само, отвътре. За мен самата това е тайнство, понякога аз разшифровам тези послания няколко дни или месеци, след като съм ги нарисувала. И подсказките за значението на името идват отвсякъде, всичко се подрежда в една обща мозайка… В името също е закодирано послание, затова то е важно.

Василиса Радужная (персонална мандала)

Всяка мандала може да бъде универсална, дори да има конкретно име. Нейното изцеляващо въздействие се разпростира върху тези области и сфери в човека, където има пробив или остра необходимост.

Ако някоя мандала резонира с човека, това означава, че в нея се съдържа вибрация и енергия, необходима за него в дадения момент. Други мандали могат дори да не „проработят“…

Всичко е индивидуално, безусловно. И всичко трябва да се сверява със собствените усещания и подсказки на сърцето.

Радвай се, Земя на Любовта!

Що се отнася до персоналните мандали, макар те да са създадени за конкретен човек, това изобщо не означава, че те ще бъдат полезни само за този човек. Всички ние сме ЕДНО и всеки ще намери в тях своето отражение.

В общия случай, когато се работи с конкретен човек, чрез него идват енергии, необходими на Земята, на Вселената като цяло. Този човек, като отражение на макрокосмоса, се обръща (към мен) за сътворяването на мандала, тъй като от това има необходимост не само той, но и цялото мироздание… Работейки за него и чрез него, ние заедно съ-творяваме нещо универсално за всички, невидимо за очите, но осезаемо за сърцето…

Обединяването на качествата на другите хора в тяхното творчество и познание развива качествата на всеки от нас…

Строителство на Дома или Съзидание

Това е накратко.

Любов и Радост на всички Вас!

Източници:
http://ezoukraine.net/
http://www.marguleta.ru/

Вашият коментар