Медитация „ЧЕТИРИТЕ ЕЗЕРА“

Това е много древна медитация, нейната история е започнала много преди Лемурия, възникнала е по времената на Хиперборея и е преминала дълъг път до наши дни. Може да се каже, че е преминала изпитанията на времето. Сега тя открива за нас нови страни в работата с Нея.

Четирите езера – това са различните равнища на вашите тела – ментално, астрално (витално), ефирно и физическо. Целта на медитацията е да се научите да контролирате своите тела, да се научите да съхранявате в тях чистотата и вътрешния покой, а също и да ги хармонизирате едно с друго и с висшия божествен аспект на вашата личност.

За начало заемете свободна, удобна поза, гръбначният стълб е желателно да се държи изправен в седяща или лежаща поза. Визуализирайте четирите езера.

Първото езеро е вашият Ум, вашата ментална сфера. Представете си езеро, погледнете неговата повърхност, има ли по нея набраздявания? Отпуснете се напълно, постарайте се тези браздички да затихнат, спокойно наблюдавайте повърхността на езерото и наблюдавайте как браздичките постепенно изчезват, повърхността на езерото става гладка, като повърхност на огледало. Вие можете да поставите в центъра на езерото цвят на лотос, това ще ви помогне да задържите образа на езерната повърхност и да задържите спокойното й състояние. Вашето езеро е чисто и спокойно. Вашият разум е спокоен и чист.

Спускаме се надолу към второто Езеро. Това е вашата емоционална сфера (астралното/виталното тяло). Наблюдаваме повърхността на нашето Езеро, по него браздят неголеми вълнички, отпускаме се, оставяме своите емоции и чувства, съсредоточаваме се на прекрасния Лотос насред Езерото. Хармонията и покоят от горното Езеро се спускат надолу, въздействайки на нашето Езеро на емоциите. Ние чувстваме Хармонията и Покоя, ние се усмихваме със спокойна, релаксирана усмивка. Повърхността на Езерото напълно се успокоява, тя е чиста и спокойна. Хармония и блаженство се разливат по тялото.

Ние се спускаме още по-надолу. Това е Езерото на нашето енергийно, ефирно тяло. Тук вече е проникнал покоят от двете горни Езера. И вълните само нарядко браздят по повърхността и само нарядко водата е посещавана от леко вълнение. Концентрираме се върху цвета на Лотоса в центъра на езерото и спускаме тук хармонията и покоя от горните Езера. Вълните плавно се успокояват, напуска ни остатъчното напрежение, вашият покой става още по-дълбок. Нашето Езеро е чисто и спокойно. Ние се чувстваме в хармония с целия Свят, който ни обкръжава.

Ние се спускаме към последното Езеро – езерото на нашето физическо тяло. Наблюдаваме неговата повърхност. Тук вълните са малко по-силни. Концентрираме се върху цвета на Лотоса в центъра на Езерото. И изпращаме спокойствие и Хармония към горните тела от равнището на физическото ни тяло. Дишането става дълбоко и спокойно. С всяко вдишване в нашето езеро се спуска покой, с всяко издишване се освобождаваме от напрежението и дискомфорта във всяка клетка, всяка частица от нашето тяло. Всеки орган на тялото е напълно релаксиран, нервната система е напълно релаксирана, мускулите буквално са отпуснати. Дълбок покой и отпуснатост изпълват тялото с всяко вдишване. Топлина се разлива по цялото тяло. Ние преставаме да усещаме своето тяло като нещо имащо граници, ние сме безгранични и съединени с цялата Вселена. Нашето Езеро е напълно спокойно и чисто. Хармония и покой в цялото тяло.

НИЕ наблюдаваме всички наши Езера, те са пълни с хармонично спокойствие. Ние вдигаме своя взор високо към великия Божествен Източник и спускаме изходящ Лъч Светлина и Божествена Любов към нашите Езера. ЗлатистоБелоснежен лъч пронизва нашите Езера/тела едно след друго. Той пронизва цялата водна маса на нашите езера, изпълвайки ги със Светлина и Божествена Любов. Водата на нашите езера се очиства и става кристално прозрачна. Езерата се изпълват със Светлина, започвайки от най-горното ментално Езеро/тяло, след това изпълва със Светлина нашето емоционално Езеро/тяло, ефирното Езеро/тяло и накрая изпълва със Светлина физическото Езеро/тяло. Нашите езера стават езера на Светлината и Божествената Любов, те вибрират все по-високо и по-чисто. Те се съединяват в едно посредством Единният Лъч, преминаващ през тях. Вие се сливате посредством Съзнанието с Божествения Източник, вие ставате негово идеално отражение, чисто и пълно предаващо енергията на Божествената Светлина и Любов на Земята. Всяка ваша клетка, всяка спирала на вашето ДНК се пробужда и активира, и започва да пее в унисон с Божествения източник все по-чисто и по-звънко. Вашето съзнание и Тяло вибрират все по-високо и по-хармонично, вашето съзнание обхваща целият Свят.

ВИЕ Сте Света, ВИЕ напълно сте изпълнени със Светлина и Любов, ВИЕ Сте Светлина и Любов.

http://y-kostra.ru/

2 коментара to “Медитация „ЧЕТИРИТЕ ЕЗЕРА“”

  1. Мая Says:

    БЛАГОДАРЯ ВСИЧКО В ТОЗИ САЙТ Е ВЕЛИКОЛЕПИЕ!


  2. Чудесна медитация!От всички които чета се спрях първо на тази!Наистина е древна и истинска.Но аз няма какво да я анализирам-а просто да я претворявам когато мога. Благодаря ви че сте направили този чудесен сайт!


Вашият коментар