Медитация „РАЗВИТИЕ НА КАЧЕСТВАТА И СПОСОБНОСТИТЕ“

Преди тази медитация е необходимо да съставите списък с тези качества и способности, които вие бихте искали да развиете в себе си. Може да запишете всяко на отделна карта и да я илюстрирате така, както ви се стори за уместно. Може също така да използвате вече готови карти, например такива като „Карти за практикуване на майсторство“, използвани в Техниката за балансиране на електромагнитните полета на Пеги Дубро. За начало най-добре да изберете не повече от три качества или способности.

След това сложете картите пред себе си, за да ги ползвате в нужния момент.

Седнете в удобна за вас поза. Дишайте дълбоко, ритмично и спокойно. Помолете своето Висше Аз да се съедини с вас. Представете си, че отгоре ви се спуска лъч светлина и навлиза във вас през темето. Този лъч пронизва цялото ви тяло и отива в земята през краката ви. Това е чист, сияещ, светъл лъч. Той носи в себе си Божествена енергия. Той ви дарява усещането за безгранична и всеобхватна любов.

Усетете тази любов, почувствайте как тя ви изпълва, подобно на съд, как тя прониква във всяка клетка на вашето тяло. Почувствайте как ви обзема блаженство, продължително усещане за удоволствие. Бог, вашето Висше Аз, ви обича със светла, силна и страстна любов. Позволете на себе си да останете в това състояние толкова, колкото ви се иска. Нека всички части на вашето същество се наситят с тази любов. Осъзнайте, че вие носите в себе си тази любов постоянно, всяко мигновение от вашия живот.

Тази любов се излъчва от вас, вие светите с тази любов. Тя идва от самата сърцевина на вашето същество, от централния стълб светлина, който ви пронизва. Този стълб именно е канала на съединяването ви с Висшата ви част. Осъзнайте, че тази вертикала ви съединява и с другите въплъщения на вашето Висше Аз.

Обърнете се към своя Дух и му задайте въпрос: „Скъпи мой Дух, какво следва да науча сега? Моля те, дай ми това знание, нека то да слезе върху мен и да навлезе във всяка клетка на моето същество“. Останете в това състояние толкова, колкото е необходимо.

След това се концентрирайте на сърдечния център, почувствайте как с всеки удар на вашето сърце се поражда вълна от любов – тази любов, която идва към вас при съединението ви с Висшето Аз. Тези вълни се разпростират и образуват хоризонт – пространството на вашата Вселена. Почувствайте как вие творите своята собствена Вселена. Помолете Висшето Аз да сътвори за вас и чрез вас светла, радостна, изпълнена с любов Вселена. Нека всичко в нея да бъде разположено така, че вие да успеете да научите всички нужни сега за вас уроци по най-бързия, ефективен и радостен начин.

Сега вземете в ръка карта с изображение на това качество, което вие искате да развиете в себе си. Представете си, че тази карта е жива и вие можете да се потопите в нея с главата си. Облечете тази енергия върху себе си, буквално както се облича дреха. Усетете себе си в тази енергия, обърнете внимание на това как тя прониква вашето тяло, попива напълно във вас, във всяка клетка от вашето тяло. Когато вие изцяло бъдете изпълнени с нея, започнете с всеки удар на сърцето да излъчвате тази енергия от сърдечния център, мястото на съединение на вашето Висше Аз с вас. Нека тази енергия като вълна да се разпростре по вашата Вселена и да въздейства на всичко, което ви обкръжава.

След това точно по същия начин направете това „обличане“ на енергия и с другите качества.

В заключение отново се обърнете към Висшето Аз и помолете да ви помогне да съхраните тези усещания от „облечените“ качества така, че вие напълно да ги усетите като свои собствени. Помолете те хармонично да се впишат във вашия характер, давайки ви усещане за цялостност, хармония, любов и светлина във всяко мигновение от вашия живот. Изпратете благодарност на вашето Висше Аз за неговата любов и помощ.

http://y-kostra.ru/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: