Животът е божествена игра

02/09/2011

Няма недостойни, но има потенциал да се върви. ОМ

Животът е Лили – божествена игра, главното условие на която е свободата от предварително зададената цел. Тази игра е над поляризацията на добро и зло.

Кармата, законът за въздаване според деянието (определящо качеството на бъдещото въплъщение и даващо настоящето) е правило на играта, но не твърда схема.

Възнаграждението в тази игра, наравно с наказанието, носят временен характер. Вечни са само Свободата на Играещото божество Вишну и връщането на Свободата на тези, които временно са въвлечени в играта.

Играещото божество е „самонаказано“ от своя съперник или партньор.

Играещото божество е неоценимо за неговия партньор, тъй като партньорът не знае с кого има честта да играе.

Когато играта приближава към края си, божеството постепенно започва да се разкрива пред своя партньор дотогава, докато този не познае себе си в божеството, което е неговата вечноусъвършенстваща се Същност.

Когато партньорът съзре своята Същност и разбере, че Тя е божество, играещо със своите въплъщения, които са само периоди на един живот, но вечно обновяваща се Личност, то той ще възнамери да постигне своята Същност, за да постигне себе си в нея. А тази Същност е бог Вишну, който се изобразява в Майя като ефемерни танци на въплъщенията. Всички предишни ходове на партньора, неговите въплъщения, ще се разкрият пред него, той ще постигне целокупния свой Опит на Битието и от Майя ще премине към реалното Дело…

„Синергетика“, А.Наумкин

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: