ИНФОРМАЦИЯ ЗА МРЕЖАТА НА ЕДИННОТО СЪЗНАНИЕ

07/02/2011

В междупространствената структура на Земята присъстват пет решетки на съзнанието. Три равнища на съзнанието основно са проявени във въплътените същности. Две равнища на съзнанието основно са проявени в развъплътените същности на Светлината и само единици въплътени същности поддържат решетките на двете висши нива на съзнанието.

Напълно развитата въплътена същност (човекоДух) въплъщава в себе си всички пет равнища на съзнанието, които са свързани помежду си в Единно Съзнание и ги проявява хармонично и балансирано. Болшинството хора живеят в слоя на дисхармоничното съзнание на второто равнище и даже не използват съзнанието на първо равнище, което енергийно е  „свито“ вътре в тях във вид на подсъзнание, а да не говорим за съзнанието от по-високия порядък (третата решетка на Христовото съзнание).

Изборът в полза на Единното Съзнание зависи от множество фактори и се определя от избора не само на въплътената част на същността на Светлината. Това зависи също и от източника на произхода на Монадата и нейната готовност да премине към по-високо вибрационни програми. Единната връзка между Духа на Монадата и Душата в биологичната форма (във въплъщение) е едно от условията за реализация на възможността за включване към мрежата на Единното Съзнание и за проявлението му на всички равнища на битието. Във всеки случай това е подвластно на тези същности, мащабът на които излиза отвъд пределите на Земята и Слънчевата система.

Мрежата на Единното Съзнание носи в себе си висшите честоти на единството на всички възможни съзнания, присъстващи във вселената. Ограничаването на себе си в един вид съзнание или съзнание вътре в една реалност препятства включването към Мрежата на Единното Съзнание.

По-голямата част от човечеството продължава да развива енергийните си способности вътре в тримерната дуална реалност, т.е. вътре в илюзорната реалност, която се възприема от тях като определяща реалност. Този път спомага за развитието на съзнанието на човечеството „по хоризонтала“ и за много се явява необходим етап от разширяването на съзнанието. Обаче, от гледна точка на по-нататъшната еволюция на човечеството, този процес на хоризонтално познание представлява задънена улица.

Единственият път на еволюция за Земята и нейните обитатели е проявлението на Единното Съзнание, транслирано чрез Великото Централно Слънце от недрата на Централна точка на разгръщане на множеството от вселени.

Наред с този еволюционен сценарий съществуват множество други паралелни сценарии, в които се поставят и достигат други цели, свързани с многообразието от познания.

Всяко същество във вселената е в правото си да избере своя сценарий на развитие, който може и да не се вписва в сценария на Голямото Цяло, част от което се явява това същество. Но за нашата Слънчева система и Земята сценарият на сливане с Единното Съзнание се явява най-перспективния от гледна точка на еволюцията на нашата галактика.

група Метасинтез, 01.02.2011
www.metasintez.ru

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: