Медитацията като процес на осъзнаване на истинността на случващото се

12/11/2010

Медитацията, която аз препоръчвам, е необходима преди всичко като процес на осъзнаване на истинността на случващото се. Медитацията в настоящия период е необходима и важна, тъй като чрез това състояние е възможно да се стигне до дълбоко осмисляне на всичко случващо се в света, възможно е да се започне процеса на изравняване на полето.

Защо е толкова трудно да се избавите от мислите, които като рояк жужат в главата ви? Защото практиката на молитвата, сърдечната молитва, вие не сте преминали. Сърдечната молитва предполага момент на отключване, момент на отдаване и получаване на висш импулс. Тези моменти се извършват в пълно безмълвие, при отсъствие на земни мисли. Това е момент на единение с Духовния Свят на Твореца. Това е състояние неразбрано от вас и затова е толкова трудно да навлезете в медитация. Трудно е да се спре мисловния поток, но това не се прави за един час. Необходимо е да се научите да отдавате и да получавате чрез висшия поток и обръщение към Твореца.

А ако нямате време, как тогава да провеждате тази работа? Преди всичко искам да кажа, че времето напълно зависи от рационалното му използване от вас. Пет минути или не повече от десет винаги е възможно да заделите от обичайните си занимания. А ако не се получава, то в това се и състои работата над себе си. Ето ви първа точка за работа – да се научите да отделяте по 5-10 минути на ден за общуване с Твореца на Вселената, за сънастрой на себе си и всички свои органи на резонансна честота с Космоса. Възможно е в началото това да бъде сложно, възможно е невинаги да се получава, но волята предполага сила за достигане на целта.

Защо ли да се събира, концентрира тази сила в едно? За какво ви е това? Не е ли по-просто да си живеете обикновения живот и да нямате подобни проблеми? Но вие вече сте стъпили на пътя на осъзнаването и за истинското възприятие е нужен сънастрой, нужно е да изявите в себе си всички качества на Духа. А как да направите това иначе, без медитация? Да, може и иначе, вървейки по много по-дълъг път. Но настоящият момент предполага действия на осъзнати хора, и колкото са повече медитиращите на планетата, толкова по-леко ще бъде на Майката-Земя да влезе в пространството на Светлината, тъй като потоците негативна Сила я задържат, забавят необходимите процеси.

Медитиращата група, макар и малка, макар нееднородна, но с чисти помисли и подбуди, създава огнище на Светлина, видима за нас. В такъм момент се извършва сливане, съединяване на двата свята, извършва се качествено изменение на потока от енергии, тъй като по своя единен настрой подобна група е готова да приеме енергия от новия поток и да резонира, макар и за много кратко, с потока на Твореца.

Това е, към което аз се стремя – да ви науча да навлизате, безопасно да навлизате, във високочестотното ниво на енергии за единение с тези Сили, които отговарят за преображението на Земята. Аз искам да дам възможност на всички чуващи да откликнат, да съберат мислите си, силата си и да се настроят за работа. Тепърва ни предстои работа, и работа нелека, не за тези, които имат тайни помисли, а за тези, които вярват във високите идеали, в чистотата и истинността на поривите.

Аз мисля, че все още има време за прилагане на ежедневна практика на медитация, практика на молитвата и молитвеното съзерцание. Днес вие можете да концентрирате своето внимание на тези  проблеми, които усещате в себе си. Оценете своето състояние, призовете на помощ своя водач, или своя ангел-хранител. Помолете за помощ, ако е нужно помолете го да контролира вашето състояние, състоянието на вашето поле. Можете да следите внимателно момента на отдаване на енергия от сърдечния център или друг, готов да изпълнява тази роля.

… Практиката на умиване на центровете може да се извършва ежедневно и това спомага за изравняване на полето и за чистото изтичане от центровете.

И така, днес ние започваме със сърдечния импулс, със сърдечната молитва, с момента на единение. Обръщението към Бога-Творец може да бъде свободно, близко за вас. След това, вече определили основния проблем от нематериален характер, вие изразявате желанието си за помощ и освобождавате ума си от мисли по начина, който е достъпен за вас, чрез дишане, чрез визуализация, чрез пеене на звуци. Можете да използвате гласна буква и с вътрешния си глас да започнете да вибрирате на нея. Това създава възможност за отключване. Почувствайте своето друго състояние.

Послания от Учителя
Серия книги „Послания към пробуждащото се човечество“(кн.7)
http://www.novosvit.com/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: