ИЗКУСТВОТО НА РЕЗОНАНСА

07/11/2010

В Оксфордския речник значението на думата „резонанс” се определя като „отговор на вибрации с определена честота посредством собствена силна вибрация”. Що се касае за метафизиката, то това понятие е свързано с универсалния Закон на Резонанса. Същността на този закон се заключава в това, че подобното привлича подобно.

Нашите тела са енергийни системи и всички вибрираме със собствена уникална честота, която отразява съвкупността на всичко, което сме изпитали през вековете. Ние имаме система от четири тела, които се наричат „низши” поради вибрационната честота или резонанса, и също имаме висши тела (енергийни полета), които резонират на много по-висока честота. Техният резонанс може да се сравни с музикално произведение, изпълнено на фортепиано или струнен инструмент. То може да бъде изпълнено в точната октава или да звучи фалшиво.

Отрицателната енергия, произведена от негативните мисли, не намерила изход чрез отрицателните емоции, замърсяващите елементи, шлаките, лошото хранене и т.н. въздействат на енергията на телата. Те на свой ред влияят на вибрационната честота и обуславят душевното състояние – хармонично или не. Опитът от предните животи и опитът от текущия живот – всичко се пази в човешката памет на клетъчно ниво и също се отразява на вибрационната ни честота. Д-р Дийпак Чопра в книгата си „Квантово лечение” утвърждава, че клетката има памет, която е сътворила около себе си материята, формирайки особен модел, и че тялото – това е място, което паметта нарича дом.

Много хора цял живот мечтаят да изпитат радост, душевно равновесие, хармония и любов. Ние автоматически получаваме това, ако настроим нашите физически, емоционални, ментални и духовни тела на по-високи честоти. Тази настройка е подобна на настройката на струнния музикален инструмент до степен на съвършено звучене. Колкото са по-високи честотите, които генерираме, толкова по-възвишен живот водим в съответствие с универсалния Закон на Резонанса.

Например, физическото тяло може да се намира в съвършен резонанс с музикалната нота „до”, енергийното поле на емоционалното тяло – с нотата „ре”, енергийното поле на менталното тяло – с нотата „ми”, духовното тяло – с нотата „фа”. Когато тези енергийни полета напълно са настроени всяко на своята нота, те ще звучат хармонично,  животът става вълшебен.  Когато някое от тях е извън строя, възниква музикален дисонанс и в щастливия ни живот се появява пукнатина.

Стандартите и очакванията са различни за различните хора. Да кажем, че ако точната настройка на инструмента е много важна за професионалния музикант, то любителят, нямащ идеален музикален слух, не може да различи тънките нюанси и за това не е толкова взискателен. По този начин, всеки има различни критерии или системи от оценки и всички ние имаме собствени жизнени стандарти. Но всеки, който почувства, че животът може да бъде много по-добър, несъмнено ще извлече полза от преобразуването и пренастройката на своите енергийни полета, постигайки за тях най-подходящата височина и достигайки по-съвършено съзвучие или резонанс.

В своето желание да подобрят качеството  и/или   продължителността на живота много хора днес следват своя вътрешен глас и се занимават с очистване – не само на физическо, ни на емоционално и ментално ниво. На физически план те ядат по-малко и предпочитат по-лека храна. В емоционално отношение работят над себе си и се освобождават от емоционалния багаж: емоциите на страха, омразата, вината, безпокойството, тревогата, гнева и т.н., които, ако не са разрешени по подходящия начин, се натрупват в различни органи на физическото тяло. Такова натрупване на негативни емоции създава блокажи в енергийните ни полета и в крайна сметка води до заболявания. Колкото до менталното ниво, хората започват да разпознават ограниченията, натрапени им от негативното мислене. И тъй като това е енергия, създава нашата реалност.

Мислите, думите и действията са енергийни форми и всичко, което изпращаме, се връща обратно – в съответствие с кармичния закон и Закона на резонанса. Такава е природата на енергията: всичко, което ни поднася животът, съществува, само защото сме го привлекли към себе си с нашата вибрационна честота.

Позитивните мисли, думи и действия, свързани с намерението винаги да действаме в името на висшето благо на всички същества, а също и за нашето висше благо – изменят резонанса и следователно живота ни.

В книгата се разказва как съзнателно да осъществим пренастройката на вибрационната си честота, за да бъдем в хармония със съществата от божествения свят, каквито по същност сме и ние. С една дума, един от най-мощните способи за настройка на енергийното поле и привеждането му в „съвършен” резонанс  е медитацията и съсредоточаването във Великото Безмълвие вътре в нас. Доколкото медитацията обезпечава енергийно изравняване, тя ни помага да открием вътрешния направляващ глас, а именно да слушаме „шепота” на нашето Божествено Аз – докато не нарасне във висок, ясен глас. Ако действаме в съответствие с него, той ни позволява да изпитаме и радост, и любов, и хармония, към които се стреми всеки човек. Това изравняване се отразява на нашето физическо енергийно поле (тялото) и го променя.

Ние живеем в удивително време – началото на новия век и притежаваме способността да създаваме такава реалност, каквато искаме, просто изменяйки сигналите на енергията, която генерираме и постигайки законите, управляващи цялата материя.

 „Духовен Резонанс“, Джасмухин

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: