Статия „СВРЪЗКАТА” – Л.И.Маслов

21/10/2010

Той не обича думата „контактьор”, нарича себе си „записващият”…

Седма година вече докторът на техническите науки поразява читателите с текстове с високо духовно съдържание. Леонид Иванович Маслов е човек в естеството си дълбоко материален. Завършил престижния Московски Технически Институт, след което аспирантура в Министерството на средно машиностроене (постъпва едновременно на две аспирантури – Средно машиностроене и ИМЕТ в АН на СССР, но се учи и защитава дисертация в АН (Академия на науките) в СССР), работил в АН, през 90-те години започва да се занимава със собствен бизнес. Работил е като икономически съветник при администрацията на Президента. На негова сметка са над 200 работи по физика на твърдото тяло, финансови и банкови технологии. Никога не се е увличал от мистика или пара-психология, не е заглеждал никога в църква, с една дума обикновен техничар, без каквито и да е било окултни амбиции. Но точно с него се е случило събитието, за което той и досега няма обяснение!

През 2002 година той се запознава с Валентин Карелин – също такъв техник от института по роботика. Тогава синът на Карелин е бил много болен, докторите са се отказали да го лекуват и в отчаянието си той се обръща към народна лечителка. И се случва чудо – полуграмотната бабичка повдига момъка на крака. Тази история напълно преобръща живота на Валентин Владимирович. Всичките си сили той насочва към изучаване на Библията. Според версията на Карелин, ако Великата книга се чете правилно, то у всеки човек биха се отворили нови канали за получаване на информация. Така се появява Карелинската школа „Център Интелект”.

Точно тук Карелин буквално замъква Леонид Маслов на тридневен семинар. Както си спомня и самият Маслов, семинарът наистина е бил интересен, но нищо особено в този момент с него не се случва. След година Маслов отива на почивка в Египет, записвайки се на популярната екскурзия – „Изгрев на планината на Мойсей” и точно там, стоейки заедно с други очаровани туристи на върха на знаменитата Библейска планина, докторът на техническите науки изведнъж усеща, как вътре в него става внезапна пренастройка. В главата му започват да идват думи и образи, съвсем различни за неговия материалистичен мироглед. Вечерта Маслов отваря тетрадка и съвсем безгрижно започва да въвежда странни думи: „Днес Аз, Вашият Господ и Създател на Всичко и Всички, започвам да говоря с вас за Религията, за нейните основи, за устройството на Световете и бъдещето на човечеството…”

В тази вечер той записва три страници изключително добре събран текст, който, както му се сторило, няма никакво отношение към него. Прочитайки на сутринта записаното, Маслов е поразен от логиката и яснотата на текста за това, че човекът е длъжен постоянно да усъвършенства своето „Аз”, че хората трябва да се разберат със съзнанието си, което определя битието (а не обратното, както винаги са ни учили). Никога дотогава такива теми не са го занимавали.

На следващата нощ пак се появява потребност да запише като че ли „не своите” мисли. И пак следват – точни определения, какво е това Дух, Знания, Вечност, Вяра, Любов… На практика всяка нощ в продължение на четири месеца Маслов е правил тайнствени записи, произхода на които той така и не е могъл да обясни за себе си. Деликатността на ситуацията се е състояла в това, че не е имало никого, с когото да сподели своето откритие – тогава той е работил в икономическото управление на администрацията на президента.

Прочитайки всичките си записки за четирите месеца, Маслов разбира, че те са вече достатъчни за книга, която той нарича „Откровения към хората на Новия век”. Тази книга той поставя в Интернет, а по късно, издава. Книгата вече има своите привърженици. Тя е написана удивително леко и прозрачно (понякога текста преминава в бял стих).

„Откровенията” в същността си са религиозен текст, написан на съвременен език, без архаизъм и тежест. Сравнявайки научните работи на Маслов с написаното в различните години, разбираш, че това е стил на съвършено друг човек.

По принцип понятието „контактьор” е доста разпространено на Земята, в последно време се е появила също модната думичка „ченълинг” – тоест получаване на информация по особени канали. Леонид Иванович нарича себе си доста по-скромно – „записващ”. Най любопитното обаче е това, че ежедневни послания той продължава да „приема” и записва и до сега. За повече от шест години са записани над 2000 страници. Какво е написано в тях? За това, че всичко в Света се движи от Любовта, че Бог за всички хора е ЕДИН, както и да го наричате. „Човекът е частичка от Вечността донесена на Земята. Човекът се явява на зрелостен Изпит и способност за движението си във Вечността при приемане на Божествените Начала… Източник на всички хорски беди са неправилните закони, които са измислени от хората въз основа на собствените им желания, без да са съгласувани със Законите на Космоса, Бога, без Духовност”

Много информация в „Откровенията” е посветена на Ерата на Водолея, в която на Човечеството му предстои да премине на нова степен на развитие и на Русия за това е отредена особена роля. Като страна преминала в пълния смисъл „Голгота”, на нея й предстои да стане локомотивът на цялата земна цивилизация.

Човечеството се променя, за това вече никой не спори – ако допреди двадесет години, определен възрастен човек обяви за това, че някой му „диктува” някакви духовни текстове, то съдът или психиатрията не биха му се разминали. Днес обаче, когато вече всички знаем теорията за ноосферата на Вернадски, за информационно-енергийния обмен, че около нашия Свят има твърде много „непроявени” неща, нашето отношение към подобни факти е станало далеч по внимателно.

В текстовете на Маслов няма нещо, с което да не се съгласиш – там всичко е изключително логично. Може би сега действително не ни достигат по-простички и ясни думи за това, кои сме ние и накъде се движим. Но в крайна сметка се появяват все повече читатели и привърженици на неговите „Откровения” в най различни кътчета на Света, а напоследък, на консултации при него са зачестили идванията на доста от високопоставените чиновници. Все пак, така за всеки случай.

Така че прочетете и сами решете, дали не е добре да понатрупате Знания за това накъде отива Светът и каква би била вашата лична роля в спектакъла наречен „Квантов преход”!

Превод от руски на Иван Иванов
за www.otkrovenia.spiralata.net
по материали от www.otkroveniya.ru

Advertisements

Един коментар to “Статия „СВРЪЗКАТА” – Л.И.Маслов”

  1. gospodinov Says:

    „В текстовете на Маслов няма нещо, с което да не се съгласиш – там всичко е изключително логично…“ Е, има неща с които може и да не се съгласиши да споделиш коментарии, но какъв е смисълът, когато те се изтриват!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: