Няколко думи за практиките

22/09/2010

Разделът е предназначен да ви помогне да се интегрирате в социума, да ви помогне да проявите своето Майсторство в обикновения живот, да ви помогне да почувствате красотата на Играта.

Аз мисля, че много от посетителите на този раздел недоумяват защо давам толкова прости техники, защо започвам от толкова начално ниво. Какво пък, аз мисля, че си струва да обясня моята позиция в тази връзка.

Първо, когато вие си мислите, че простите техники не са за вас, вие сте ръководени от гордостта си, тоест от Егото. Да прескочите стъпало можете, но да запазите равновесие не ще се отдаде на всеки и дори на тези, които го запазят, това ще се отрази по-нататък, ще се наложи във всеки случай да „изживеете“ прескоченото стъпало. Мнозинството от вървящите прескачат стъпала, стараейки се колкото може по-бързо да станат „утвърдени майстори“.

Кажете, колко много от вас са усещали небивал духовен подем след посещение на семинари, ретрити и други подобни мероприятия. Колко време е продължавал този подем? Седмица, две, месец? Искате ли да знаете какво се случва? Божественото вино, налято в съдрани мехове, се оказва на земята. Така е и с вас, всяко прескачане на стъпало, всяка небалансираност, всяка неотработена крачка – това е „дупка“ във вашия „мех“, през която се излива всяко Знание, всяка Сила и Светлина, оставяйки ви единствено сладката тъга на спомена и неголямо подобрение на духовното равнище, свързано с общата проходимост на вашите канали и вибрационния подем.

Да, темата на този раздел е развитието на Духовното Майсторство – но ако сме напълно честни, да станем Майстори е толкова просто, колкото да плеснем с ръце, а виж, да останем такива…

Както казват на запад, да се качи на кон може всеки, но да се задържи върху него…

Затова аз давам сега най-простото и на най-достъпен език, за да ви дам шанс да се задържите на седлото когато вие „потърсите вашия кон“.

Конския тропот вие вече сте чули и без моя помощ.

Второ, може би сте чували, че предстоят глобални изменения, че ви е подготвена ролята на Маяци, че вашата мисия е да помогнете на „своя ближен“? Мисля, че сте чували това многократно.

Позволете ми да ви задам въпрос: Как възнамерявате да го направите?

Представете си обикновена ситуация – вие и вашите съседи, които са много далече от езотеризма, само са подочули нещо и по свое време са „гледали Чумак“ (бел.прев. – Чумак, А. Владимирович – лечител, екстрасенс, телеводещ), надявам се. Вие трябва някак си да им помогнете да се задържат на стремително променящата се планета колкото може по-дълго. В идеалния случай – да достигнат статус на възнесение, всичко зависи от вашите таланти. Но сега вие трябва просто да ги спасите от първата вълна – от електромагнитния срив на имунната система.

Как ще им обясните какво трябва да правят? Ако вие започнете да развихряте своята мистика, вие първи ще бъдете кандидат „за изгнание“.

Опитите да обяснявате, че трябва да заемат такава и такава поза, да отворят тази и тази чакра, да се включат към космоса директно през пъпа, да затворят очи, с мнимо идиотско блаженство да издават странен гърлен звук и в допълнение да произнасят странни имена, призовавайки пришълци от космоса… Дори и при най-благодушните и „напреднали“ хора това ще предизвика чувство на отхвърляне, даже и пред страха от смъртта те ще се опитат да намерят друг начин да се спасят, а вие ще влезете в санаториум.

Затова просто е необходимо вие да имате в запас методики, достъпни за всеки, които със своята простота ще могат да предразположат към вас хората, а със своята ефективност ще им позволят да повярват на вас и вашите думи.

Трето, не бързайте да отивате толкова далече в хипотетичния час Х. Огледайте се наоколо. Колко често ние чуваме за тежката участ на работниците на светлината в личния живот. Роднините странят, децата не разбират, съпруга(та) не си намира място, но търпи засега. А опитвали ли сте да ги промените не чрез волево въздействие, а просто показвайки им как да се справят с обикновените житейски ситуации чрез методи, близки по форма до тези, за които съветват психолозите (но по-сериозни и действени по съдържание)? Опитайте, може след известно време вие да чуете за себе си: и от това „чудо“ можело да има полза – отдаде ми се да се справя със ситуацията на работното място с помощта на „Благодаря“ и „Вътрешната Усмивка“, и колко комфортно стана да пътувам с метрото в час-пик, вече една година не съм боледувал, нямам клаустрофобия и т.н. Трябва да се съветвате с тях и по-нататък, може би, ще ви се подскажат още някакви варианти.

Затова, отнесете се сериозно и без „високомерно превъзходство“ към простите методики. Така, че аз очаквам вашите съвети, вашия опит в различни жизнени ситуации и вашите въпроси.

Практики и Медитиции
http://y-kostra.ru/

Advertisements

2 Коментари to “Няколко думи за практиките”

  1. Стела Василева Says:

    Искам да благодаря за всичко на създателите на този сайт. Прекрасен е! А конкретно за практиките, написано е невероятно, величието наистина започва и е в най-простичките наглед неща!


  2. Да така е, тэрсенето на Майсторство е като търсене на Човека в себе си!Първо трябва да сме човечни, да допускаме хората по близко до нас, да им помагаме най малкотос което можем!Познавам хора не само в езотериката, а и в живота които се мислят и приемат като много“ велики майстори“,магове и тн.н Ами нек се мислят тава е техният път.Аз също си мисля, живота ни предлага много прости неща за да го живеем. Слагането на титла“Мастер“,“Гранд Мастер“-какво помага???Според мен един човек който не се е опитал по най простия начин на себеи да помаг,как ще помага на другите.После не може да не притежаваш силата на контрол и да казваш „Аз съм Мастер“,да можеш да излезеш от всяка ситуация представена пред теб, д даваш отговор на въпроси възникнали пред теб. Ето това е просто майсторство-да разбираш хората и да знаеш за какво става въпрос!Благодяря, че прочетохте това-с много любов към всички!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: