Беседа, която е важна за вас

27/06/2010

Гуан Ин, 19 юни 2010 г.

АЗ СЪМ Гуан Ин. Аз дойдох в навечерието на лятното слънцестоене и в навечерието на заседанието на Кармичното Ръководство. Затова нашата днешна беседа ще бъде много важна за вас, за вашето съзнание.

Преди всичко бих искала да спра вашето внимание на ситуацията, която се създаде около Ашрама на нашия посланик. Вие знаете, че вече минаха три години, откакто тя се установи на това място.

Но за наше голямо съжаление, ние не срещнахме подкрепа от страна на руския народ. Тази подкрепа, на която разчитахме. Защото много суетни и любопитни хора, подобно на пяна се появиха наоколо, но онези истинските и преданите, които са дошли във въплъщение за изпълнение на нашата мисия на Светлината, ние не сме видели и досега.

Затова вземаме решение за промяна на нашата тактика. Ние не променяме целите си, но имаше достатъчно време, за да могат да се проявят душите на онези, които специално са дошли във въплъщение за да подкрепят тази мисия на Светлината.

Ние сме принудени да отстъпим. И периодът за активни действия сега ще бъде променен. И за вас ще се отвори възможност да медитирате върху моите слова и върху всички текстове на Учението, което дадохме чрез нашия посланик.

Твърде висока е за нас цената на предаването на всяко послание, за да ги разглеждате пренебрежително, без да вниквате особено в тяхната същност, и да ги оставяте настрани, не намирайки в тях нищо ново за себе си.

Вие така и ще ходите из илюзията от едно учение на друго, намирайки някакви сензации, и както ви се струва откровения, дотогава, докато не спрете и не откриете единствения Път, който се явява реалният изход от вашия свят. И този Път се намира вътре във вас. Това не е външен, това е вътрешен Път. По който са вървели всички посланици и пророци от миналото, на който са учили всички истински Учители през последните няколко хиляди години.

Човечеството на нищо не се учи. То продължава и продължава да тича, търсейки външно учение, някакви външни, чудотворни практики, които по чудотворен начин ще издигнат неговото съзнание на ново стъпало.

За съжаление е невъзможно да се издигнете на следващото ниво на съзнанието без усилията на собствената си душа. Само благодарение на вашите лични усилия и на вашите лични достижения, вие можете да се изкачите. Иначе сте обречени да бродите из илюзията.

Никакви външни методи не могат да ви помогнат да се издигнете на новото ниво на съзнанието. Само вашето вътрешно съзвучие с Божественото, звучащо като камертон вътре във вашето същество, може да ви изведе от задънената улица на еволюцията.

Аз дойдох с не особено радостно послание. Обаче за да осъзнаете простите истини, понякога трябва да ги чуете много пъти и не в най-меката форма.

Аз имам право да ви говоря всички тези не твърде приятни неща. Защото в продължение на много стотици години аз служа на еволюцията на човечеството на Земята. Много пъти съм идвала във въплъщение през това време. Будистите помнят моите неотдавнашни инкарнации.

Моето Служение на човечеството е основано на състраданието към душите на хората. Аз виждам как много от вас непоносимо се мъчат и незнаейки как да излязат от капана на кармичната ситуация, в която са попаднали, започват да винят за случващото се всички наоколо. Забравяйки за прочетените редове в Учението, забравяйки за истината, изложена във всички свещени книги от миналото. „Каквото посееш, това и ще пожънеш”.

Да излезете на друго ниво на възприемане на ситуацията, създала се около вас, означава да стигнете до осъзнаването, че тази ситуация е била създадена от вас самите. С мислите, които постоянно сте превъртали в своя ум. С думите, които сте казали, с чувствата, които са ви погълнали и под тяхното въздействие вие сте извършвали една необмислена постъпка след друга.

Осъзнаването на това, че илюзията се обръща към вас със тази си страна, която е съзвучна с вашите минали постъпки и минали избори, се явява най-голямо достижение на дадения етап.

Вътрешната работа над себе си трябва да се съчетава с духовни практики. Вие трябва постоянно, всеки ден да правите тази духовна практика, която ви е най-близка, която ви е приятно да изпълнявате. Възвисяването на вашето съзнание, макар и кратковременно, за 10-15 минути, по време, което е най-приемливо за вас, а най-добре – в началото на деня, ще ви даде онзи спасителен пояс, който ще ви позволи да се задържите на повърхността в морето на илюзията, без да потъвате в нея.

За съжаление общото състояние на човечеството е такова, че ще ви се наложи да се борите сами в морето на илюзията. Но вие сами сте направили този избор за себе си. И тази Божествена възможност, която беше отворена в течение на тези три години, свърши.

Нова Божествена възможност може да бъде отворена само в случай, че достатъчно количество индивиди продемонстрират онова ниво на съзнание, което ние очакваме да видим.

И с всяка пропусната Божествена възможност ще ви се наложи да започвате всичко отначало, във все по-лоши и по-лоши условия.

Светът не е склонен да се учи от тези прости истини, които ние даваме в продължение на хиляди години.

И все пак, за да завърша моето днешно послание на подходяща нота, аз трябва да кажа, че Бог винаги оставя вратата едва-едва открехната, за да можете да видите Светлината и да се устремите към нея.

Затова Божествената възможност може отново да се отвори, ако се намерят достатъчно количество индивиди, които да продемонстрират новото ниво на съзнанието.

А сега аз се сбогувам с вас.

АЗ СЪМ Гуан Ин.

www.sirius1-bg.net

Един коментар to “Беседа, която е важна за вас”

  1. Анонимен Says:

    Interesno za vsi4ki


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: