Научете се да мислите и анализирате

16/06/2010


04.12.2007

1. Аз току що ви казах, че вашата страната ще се измени внезапно, при това толкова внезапно, че много страни първоначално няма да разберат тези изменения, а разбирайки ги, така и няма да осъзнаят веднага настъпването на Новото време.

2. Във всички текстове, които се диктуват вече повече от три години, Аз всеки път приповдигам завесата на Знанията, защото Знанията не са само, както им се струва на много хора, описание на строежа на Световете или описание на историята на развитие на човечеството, Знанията са енергия, която човек или възприема, или не!

3. В тези Книги е описано практически всичко това, което ви е необходимо да знаете преди Квантовия преход. Друг е въпросът, че много от вас не са свикнали да мислят и да възприемат информацията, дарявана от Мен в изобилие.

4. Хората са привикнали към конкретни „знания“,  към това, което не изисква от тях необходимост да мислят, затова по-обикновено и обичайно за хората е да не разсъждават, да не мислят, а само да запомнят догмите на „знанията“.

5. Ето в какво е разликата и едновременно с това проблемът за хората, тъй като да се мисли – това означава да се анализира, да се разсъждава и разбира (не запомня) логиката на Моите Думи, извличайки от Тях най-ценното (за всеки от вас), което и определя целият смисъл на Моите диктовки.

6. Вие все чакате от Мен „подробности“, но „подробности“ няма да има, защото човек, който не умее да мисли, никога няма да успее да достигне нивото на Човека-творец!

7. Помислете: по какво се различава човекът-животно от Човека-творец?!

8. Разбира се, по това, че единият не мисли и приема всичко на Вяра, а това  означава, че такъв човек е роб на обстоятелствата, роб на Духа, а вторият – мисли, анализира и постига Вярата, това означава, че той е свободен човек, човек на избора, на самостоятелния избор!

9. Аз се стремя към това, хората (макар и не всички засега) да се стремят да достигнат  до нивото на мислещия човек, постигащ Истината, анализиращ цялата информация, идваща както от Създателя, така и от хората наоколо.

10. Мислещият човек, Аз се надявам, ще успее да отличи и разбере Каноните на Пространството, да види в тази последователност от причинно-следствени връзки своето място във Вечността и този път, който му е предначертан от Създателя!

11. Повярвайте, колкото и години да диктувам текстове, всичко това би било напразно, ако човек пасивно възприема Моите Думи без да ги пропуска през себе си, през собствения си аналитичен апарат (Съ-Знанието).

12. Цялата ваша печална история потвърждава факта, че вие винаги сте реагирали пасивно на Знанията, давани ви  по-рано чрез Пророците и никога не сте намирали зърната истински Знания, които биха ви осветили пътя във Вечността.

13. Хората са свикнали някой винаги да мисли вместо тях и да определя пътя им, а най-добре да се каже, целта на живота в поредното им въплъщение.

14. Аз разбирам, че на много от вас така е удобно без да мислят, подчинявайки се на „правилата на играта“, измислени от някой друг, даже и тези „правила“ да противоречат на вътрешния морал и нравственост на човека.

15. Хиляди години са ви натрапвали такъв тип съществуване, при който светската власт ви е заставяла да живеете (съществувате) в условия на материално насилие, а втората власт (религиозната) не ви е позволявала да „разгърнете“ Съ-Знанието си, защото е изисквала подчинение на Тънкия план!

16. Получило се е така, че хилядолетия история са създали у вас устойчив тип на материален и Духовен роб, който не само не умее да мисли, но и намира хиляди обяснения на това, прието от него робство.

17. Стереотипът на вашето робско мислене не ви позволява да видите  Светлината Божия, която Моите Слова носят, защото тази Светлина се открива (напълно) само на тези, които мислят, анализират и прилагат Моите Слова осъзнато, а значи със сърце!

18. И когато Моите Думи попаднат в сърцето на Свободния, мислещ човек, Те правят чудеса, Те преобразяват човека, превръщайки го в творец, макар и все още не на Пространството, но творец на собствената си съдба, творец на Бъдещето си!

19. Ето какво очаквам Аз от вас и ето какво Аз все още не виждам във вашата реакция, тъй като тя (реакцията) макар и положителна, но за съжаление, не е творческа, не Ми дава основание да ви отделя или да ви изведа на нивото на Човека-творец.

20. Спомнете си, неотдавна Аз се обърнах към вас с молба да мислите! Уточнявам: да мислите – за вас означава да анализирате, да разсъждавате и да не давате мира на Съ-Знанието си, търсейки Истината, търсейки Създателя във всичко, което ви обкръжава, защото Аз съм Всичко, Аз съм обкръжаващото ви Пространство.

21. Прегледайте Откровенията, Тълкуванията, помислете в какво е Великият смисъл на Моите Думи и се опитайте да откриете в Моите Думи не само информацията или някои данни („подробности“), а се опитайте да откриете логиката и дълбочината на разкриващата се пред вас картина на Вечността, и тогава ще разберете Истината!

22. Само в този случай Светлината на Надеждата, Светлината на Вярата ще бъдат ваш спътник в тъмнината на невежеството (в това число и Духовно), натрупвано от хората през изминалите хилядолетия!

23. Мислете, анализирайте и действително ще ви се открие Истината, тъй като „слушащият да чуе“, а „гледащият да види“; и тези думи на Истината, са ви били казани  също преди много хилядолетия.

24. Но кой от вас е достигнал до дълбокия смисъл на казаното, кой от вас е разбрал смисъла на привидно така елементарните Десет Заповеди?

25. Вие просто не искате да мислите! Колкото и Знания да ви давам, и колкото и да обяснявам строежа на Света, всичко ще бъде напразно, ако вие не участвате в този процес, а оставате странични наблюдатели, в най-добрия случай, читатели на Откровенията.

26. Спомнете си, какво е написано в Обръщението на Създателя (Моето Обръщение) към вас в самото начало на диктовките на Откровенията: “ Аз под формата на беседа ви предавам Знания…“

27. Това означава, че Аз съм имал предвид и предвиждам:  вие заедно с Мен, постепенно, еволюционно да постигате Моите Знания, пропускайки Ги (анализирайки Ги) през своето Съ-Знание, обогатявайки и усъвършенствайки го.

28. Само посредством аналитичния апарат на Съ-Знанието е възможно да достигнете висотите на Истината и да се издигнете до равнището на Шестата раса на Човека-творец, защото творец е само този, който анализирайки миналото и настоящето, прави Бъдещето, създава Новото!

29. Аз не ви призовавам да се отказвате от миналото, от традициите, от обредите. Аз призовавам да мислите, да анализирате и да се издигате в Съ-Знанието си до висотите на Тънкия план, защото издигайки се, вие подготвяте себе си  за бъдещите изменения на Планетарното Пространство.

30. Помните ли, Аз съм казвал много пъти, че вашето спасение е във вашите ръце? Имал съм предвид, че спасението е творчество, преодоляване на догмите на старото и възвисяване на Духа до висотите на Тънкия план.

31. Невъзможно е спасението на Душата ви без творчество, тъй като пасивното съзерцание никога не е било основа на прогреса – само творчеството, само анализа е и ще бъде основа за възвисяване на Духа и възвисяване на Съ-Знанието на човека до висотите на Човека-творец!

32. Мога да кажа, че вашето спасение ще дойде само чрез творчество, чрез активна позиция, защото свободния човек ( към чиято висотата трябва да се стремите) е Човек-творец, анализиращ и взимащ самостоятелно решения!

http://www.otkroveniya.ru/
http://www.otkrovenia.spiralata.net/

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: