Защо помагат книгите на С.Лазарев?

26/04/2010

„При Бог трябва да ходиш чист, забравяйки за всичко и всичко отхвърляйки. Към Него трябва да се обръщаш, чувствайки се мъничко дете, което няма нищо, освен желанието да обича.“

Честно казано, сам не очаквах такова силно въздействие. Първата си книга написах, за да ми е по-лесно да работя с пациентите си, а и като профилактично средство при заболявания и нещастия. Отначало работех по обичайния начин. Пациентът не правеше нищо, а аз му въздействах като постоянно търсех все нови и нови методи за корекция на състоянието му.
След това забелязах, че ако пациентът не иска да ми помага и да работи върху себе си, се получава много по-лош ефект.
Минаха дълги години на излизане на по-високо ниво. Когато видях кармичните структури и започнах да работя с тях, съзрях това, което стана откритие за мен. Изкривените линии на съдбата и здравето се оказаха свързани с агресивните емоции на човека. На свой ред емоциите се оказаха свързани с характера и мирогледа.
На първо място разбрах, че пациентът не просто трябва да ми съдейства, а трябва да бъде водещ в работата за промяна на характера си, а аз мога само да му помагам енергийно. Това обаче все още е хирургия на полево равнище.
Посочвах на човека датата и ситуацията, когато той се е обиждал, мразел е или е ревнувал – той се молеше, а аз седях срещу него, сложил ръце на коленете си и затворил очи като следях с вътрешния си поглед как се променя неговото поле и цвета на аурата му.
Ако полето започне да свети, значи той се е молил правилно и в душата му се извършват благотворни промени. Ако видех, че полето му се влошава, спирах пациента и заедно с него се опитвахме да разберем къде подходът му не е бил правилен.
Това, че кармичните структури са подложени на промени, ме доведе до второто откритие. Оказа се, че това, което наричаме биополе, душа на човека, негово подсъзнание, представлява едно и също нещо. Т.е. като въздействаме енергийно на тялото на човека, ние въздействаме и на душата му. А тъй като на енергийно равнище всички ние сме свързани един с друг, става много важно кой въздейства, т.е. изискванията към този, който лекува са много големи. Колкото по-дълбоко и по-фино е проникването в душата на друг човек, толкова по-голяма отговорност носи лечителят и толкова по-чиста трябва да бъде душата му.
Трето, много важно откритие. Видях, че всички методи на въздействие върху душата на човека – логически, екстрасензорни, магьоснически, енергийни, психични (хипноза, внушение) носят само временно подобрение на положението. При по-мощно въздействие става така, че колкото се подобрява физическото състояние на тялото, толкова е по-лошо състоянието на тънкия план. „Мръсотията“ се изхвърля върху потомците. Единственото, което не даваше отрицателни последствия, при дълбоко проникване в душата, бе покаянието и молитвата, т.е. като учен стигнах до извода, че не е възможно пълно оздравяване на тялото и душата без понятието „любов към Бога“.
Когато става дума за физическото и духовното здраве на човека, научният мироглед, колкото и високо развит да е, трябва да си сътрудничи с религиозния мироглед.
Четвъртото откритие, което направих. Майката, променяща своето дълбочинно състояние, може да избави детето си от настоящи и бъдещи болести, да подобри характера и съдбата му. Зад този извод се крие твърде много.
Пето. Много неизлечими заболявания не са по силите на лекарите, защото причината не е в болния човек, а в децата и внуците му. Той плаща за неблагополучието, което е предал на потомците си.
До шестото откритие стигнах неочаквано.
Веднъж ми се обади една позната, която беше в много тежко състояние. Полето й беше твърде лошо. По-рано бях й казал: „Измоли прошка, ето за тази ситуация, когато си се обиждала, за тази ситуация, когато си мразила и т.н.“ Отначало реших да й разясня защо се е обиждала и мразела. Обясних й, че нейните обиди и претенции са резултат от неправилното й отношение към света. Казах й всичко това, за да може съзнанието й да не се съпротивлява, когато тя започне да се моли. В момента, в който реших да премина към конкретна работа, изведнъж видях, че полето на моята позната вече е станало чисто.
Оказа се, че не е било необходимо да въздействам върху жената енергийно. Оказа се, че правилният мироглед може да лекува не по-зле от всяко енергийно въздействие.
Значи изложеното в книгите ми правилно разбиране за света може да помогне за оздравяването на човека без моя намеса.
Седмо. Смятах, че притежаването на духовни ценности, особено на висши – морал, нравственост, идеали, принципи – има само положителен смисъл и не може да носи отрицателни последици. Оказа се обаче, че може. Всичко, което поставяме над любовта към Бог, постепенно дава отрицателни последствия. Аз разбрах защо сме се появили на този свят, за какво живеем – натрупваме любов към Бога, увеличаваме Божественото в душата си, използвайки за тази цел цялата палитра на човешките преживявания.
Много книги, които съм чел, са създадени от хора, описващи пътя на познанието, стълбата, вървяща нагоре. Но там го нямаше този опит. Затова много стъпала липсваха. Можем да изкачим пет стъпала, но ако следващите пет ги няма, то колко дълга е стълбата, вече не ни интересува.
При работата върху книгите за мен беше много важен не броят на стъпалата, а връзката помежду им. Това даваше възможност на други хора също да се изкачват по тях, след като аз вече съм минал по този път. Когато стигам до ново стъпало, т.е. докосвам се до нов пласт информация, виждането ми не работи. Проблемът не се вижда отдолу, може да бъде видян само отгоре. Започвам да имам неприятности. Разболявам се. За пореден път ме предават. Аз през това време се старая да запазя любовта на всяка цена, моля се и прощавам и така продължава месец след месец, докато не преболедувам и не се отстраня от информацията, която съм получил.
От детството си чувствах в себе си големи способности. Ако не мога да науча хората на това, което нося в себе си, няма да мога да развия собствените си вътрешни възможности.
Тъй като, за да предам информацията, тя трябваше да бъде групирана в система, а това беше тежко, започнах съзнателно да задържам реализирането на способностите си. Мислех, че нищо няма да постигна, а стана обратното.
Оказа се, че за да получиш нещо, трябва да се научиш преди това да даваш.

„Диагностика на Кармата 5 – Отговори на въпроси“, С.Лазарев

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: