Откровение: ВЯРВАМ и ОБИЧАМ

28/01/2010


17.09.04

1…Но нека се върнем към основния Ми Закон:

2. Вяра плюс Любов – това е най-главното и в това е заложено дълбокото разбиране на Моята Религия.

3.  Първо – това е Вярата в Бога и второ – Любовта към Бога, към всичко, което обкръжава човека, с такава Любов постъпките на хората в живота не могат да бъдат порочни.

4. В тези думи е цялата дълбочина на Моята Религия: вярвай Ми и постъпвай по съвест –  ето ви главното, ето основното, друго не се иска.

5. Вярвай на Бога,  своите постъпки с Любовта си към околните сравнявай с Божественото начало – по-добър път от този няма.

6. Крайъгълният камък за всичко на Земята: Вярата в Мен и Любовта към ближния.

7. Може да се добави и Надеждата – но това е само вследствие на главното – Вярата и Любовта.

8.  Много дълбок смисъл е заложен в словосъчетанието – „Човек, Вярващ и Любещ, е праведен Човек”!

9. Необходим е химн за тези две главни Начала.

10. Повтаряйки ги, изведнъж започваш да разбираш дълбочината на тези основни думи, от които е тръгнала Религията, Религията в големия смисъл на тази дума.

11. Това са първите думи, които трябва да се произнасят като молитва, а когато ги почувстваш, ще разбереш, че е дошла Божията Благословия, дошла е Благодатта и напътствието към единствения и истински път.

12. Нужна е една молитва „Отче наш”  и Вяра в Бога, в Неговите действия; трябва да Го обичате, да обичате себе си като Негово подобие и да обичате околните като деца Божи.

13. Това е всичко, което трябва да знае човек.

14. Необходимо е да повтаряте като молитва преди всяка своя постъпка: ВЯРВАМ И ОБИЧАМ /ЛЮБЯ/, и нищо лошо вече не би могло да се случи.

15. Затова ще ви открия една тайна за цял живот – повтаряйте си тези две думи толкова често и толкова дълбоко, че да залегнат те в съзнанието ви и да открият всички скрити възможности на човека.

16. Виждайки всичко това, Аз ще ви помогна във всички начинания и ще отклоня от вас всички беди.

17. Ето как на съвременен език, когато всичко е объркано в калейдоскопа на събитията на съвременния Свят, когато, за съжаление, незащитеното съзнание се управлява от електрониката (средствата за масова информация), може и е нужно да се определят основните Религиозни принципи за поведение на човека.

18. В суетата на събитията, когато няма време за нищо, е необходимо да се помнят и да се повтарят само тези две думи – ВЯРВАМ И ОБИЧАМ!

19. Човекът, който помни това, даже и във водовъртежа на събитията, задължително ще намери време да се спре и да помисли за своето битие, за мироустройството на своя род, за своето семейство и за самия себе си.

20. Повярвайте, той винаги ще сравнява своите постъпки с тези думи. Въпросът е само доколко дълбоко и колко здраво те са залегнали в неговата Душа.

21. Ето защо Аз толкова често и от всички гледни точки говоря за тези думи.

22. Тези думи са съвременният формат за разбиране на човешкия Свят, това е Паролата за действие на човека в урбанизирания Свят, където няма време да се огледаш и да претеглиш своите действия и тогава, като парола за определянето – „свой-чужд” – звучат думите – ВЯРА, ЛЮБОВ.

23. Тези думи звучат в съвременния Свят като Църква, която е в теб. Няма време за нищо, но камбаната в Душата ти: аз Вярвам, аз Обичам. Тези удари на камбаната-сърце ще чуят всички, защото честотата на ударите му е една и еднаква за всички.

24. Аз Вярвам, аз Обичам – сега и след хиляди години!

25. Ето Религията на Човека. Какво още е нужно за човек?

26. Нищо повече не е и нужно – всичко е ясно, пределно разбираемо. От такъв човек може да се очаква само действия с Бога и подкрепа на своите близки.

27. Необходимо е да доведе до обкръжението си дълбокия смисъл на тези думи, добавяйки също и думата НАДЕЖДА…

28. Ето ви символът на  държавата: Вярвам, Обичам, Надявам се.

29. Това звучи като химн: Аз Вярвам в Бога, Обичам Го и се Надявам на Неговата подкрепа. Ето за това може и трябва да се говори навсякъде, като се укрепва идеята и се обръща внимание на дълбочината на словосъчетанието за човека.

30. И вече въобще не е важно кого за себе си вие наричате Бог – Христос, Аллах, Буда, … – Бог е един!

31. На Бога трябва да  Вярваме, Него трябва да  Обичаме, на Него трябва да се Надяваме – тогава ще има пълно благоденствие, Благост и Благодат и когато се обсъжда въпросът за единството на Религията, необходимо на човечеството, трябва да се говори само за тези думи.

32. Тези думи и само те ще умиротворят всички и ще ги успокоят завинаги.

33. Това е Великият Път за помиряване на хората на Земята и той е един, друг път няма; това е Паролата, а по-добре казано, Ключът за бъдещето на Земляните.

34. Американците са написали своя лозунг на долара – „Ние вярваме на Бог (или в Бога)” и тяхната държава се е развивала и се развива доста добре.

35. Но те са написали само единия и са взели на въоръжение само единия от трите символа – Вярата.

36. Другите трябва да напишат всички символи на Вярата в Бога на своите финансови документи – Ние Вярваме в Бог, Обичаме Го и се Надяваме на Него!

37. Този лозунг ще бъде не само в ръцете на всички хора, но и в съзнанието им, разбира се във всички хора според възрастта им, според националността им и според Религията им.

38. Това е началото на възраждането, това е бъдещето. Когато това се направи, всичко ще се променени до неузнаваемост; всички народи на Света ще разберат това.

39. Това е пътят, достойният път на всеки Велик народ – Народ-творец, Народ-съзидател.

40. Това е бъдещето, свързано с Бога и в Душата, и на уста…

http://www.otkrovenia.spiralata.net/
www.otkroveniya.ru

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: