Настройване и състояние – необходими условия за провеждане на медитация

09/01/2010

Всекидневните грижи и задължения на човека създават връзки, които, несъмнено, имат влияние върху състоянието на човека. Днес ще говорим за това състояние, за това усещане на вътрешен покой, към което трябва да се стреми всеки.

И така, настройване, състояние – това е необходимо условие за общуване с нас. Без определен настройване, без състояние на дълбока вяра вие няма да съумеете да достигнете висши усещания. Необходимо е да се настроите, необходимо е да приложите усилия и да се отключите от светските си задължения.

Състоянието възниква само при молитва, сърдечна молитва, която се изразява в импулса на любов към Бога-Творец. Ако не възникне такова състояние, е много трудно да се опитвате да го достигнете чрез външни методи. А без това, няма да можете да осъществите желаното…

Казвал съм, че неочистеното, задръстено поле представлява значителна бариера за общуването с Духовните Сфери. Човек с такива наслоения не може без неприятни усещания да навлезе в поле от чисти енергии. Трябва първоначално да бъдат достигнати необходимите вибрации, за да се усетят свръх тънки нива на енергията.

Какво трябва да се направи? Как да се работи? Преди всичко трябва да се справите с понятията, които душата е възприела, с тяхното прилагане в живота. Има ли възможност  открито да се прилага това, което душата е натрупала като опит или има моменти, когато проявите са неистински? Да работите над себе си – това означава да  проследявате и коригирате своите постъпки, деяния и в съответствие с това и своите мисли, а в някои случаи – езика си. Наистина ли вашата добродетелност е истинска или е само маска? Стремите ли се към разкриване на истинската си същност или това е някаква показност? Честни ли сте със себе си? Да произведете в себе си необходимите корекции можете единствено вие, самите, защото това са моменти на осъзнаване, а не натрапване отвън. Да произведете действително очистващи действия ви помагат личните записки, като самоанализ на своите усещания. Записвайки, имате възможност да проследявате по-задълбочено своето състояние и по-вярно и обмислено да го описвате.

Това, което се стремя да ви предам е възникването на състояние на дълбока вяра в Единния Разум, Твореца на Вселената, както го наричате вие – Бог, към мен като Учител, обитаващ Висшите Духовни Сфери. Искам да ви предам усещането на присъствие, искам вие да знаете, че съществува Духовен Свят, че границата, която ни разделя е създадена от многочислените бариери на ума. Да, бариерите на ума създават препятствия за чистите усещания и възприятия.

Необходимо е да се отнасяте към това с цялата сериозност и нагласа за работа. Понякога тя тече невидимо и неосъзнато за вас. Работата протича на нивото на енергиите, енергетичното поле, ето затова е нужно настройване и състояние.

Сега искам да ви предложа малко по-различна медитация. Знаете, че медитацията е отключване от светските грижи, но има и още медитация на размисъл и ще ви помоля да да се заемете днес с нея. Не е нужно да навлизате в състояние на безмислие, не е нужно да си представяте  празна стая, а да очистите мислите си. Размишлявайте за Твореца, за Бога. За какво искате да разговаряте с Него, какво искате да му кажете? Размишлявайте.

Първоначално е необходимо да съедините сърцето си с Бога – това е светеща ярка Точка, към Която протягате нишката на своето сърце. Ние искаме да ви чуем. Това е интимен разговор: можете да бъдете напълно свободни, можете да ни усетите, можете да видите потоци и пулсации, можете да споделите своите усещания и да проведете анализ на разговора си. Още веднъж, защо е нужно това? Това е нужно на вас, вие се учите да отделяте случайното, неискреното. Състоянието на „шлема“ (усещане за стягане в главата) може да възникне при невъзможност да изведете събраната енергия и да я издигнете над връхната точка…

Послания на Учителя
Серия книги „Послания към пробуждащото се човечество“(кн.7)

http://www.novosvit.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: