Тайнството на молитвата. Медитация на любов

02/01/2010

Нашият разговор днес ще бъде за тайнството на молитвата. За разлика от тези, които ви говорят, че това е завишено самомнение – да имаш или да желаеш общуване със Самия Бог, за това има други Учители и те могат да се молят на светците – аз говоря за друго.

Молитвата като велико тайнство трябва да става при съответното настройване само към Бога, като към Отец. Именно към него, като към даряващ живот трябва да бъде насочена вашата удивителна в своя искрен порив, в своето възникващо състояние на молба – велико прошение, искрен разговор на нивото на душата.

Аз чувам всички ваши мисли, тъй като аз съм проводник на висшите енергии, този, който има непосредствена възможност да пропуска чистата Светлина на Твореца и затова аз чувам всички обръщения към Твореца. Някои са така затворени, така непроявени, че ми се иска да повторя: бъдете като децата, възприемайте всичко искрено и свободно, не пречете на процеса на разкритие, не предизвиквайте ненужни и затормозяващи бариери, препречващи свободния достъп на протичащите енергии.

Защо не се получава свободен мисловен поток в нужното направление? Заради това, че не се е провеждала поетапната работа по очистване, заради това че мислите не са очистени и са овързани от блоковете във физическото тяло. Свободно общуване с Бога, разговор с Бога може да има, както съм казвал по-рано, само при съответното настройване и ако него го няма, то вие нямате необходимата чистота. Това е практика, практика на съзерцание, практика на медитация,  високи резултатите няма да има веднага.

Предлагам ви да практикувате медитация на любов. Какво е за вас това чувство от енергетична гледна точка? Усетете нашите потоци като любов, а след това откривайте собствени усещания. Тези, които имат възможност да усещат и възприемат чрез своето вътрешно видение, постарайте се да уловите потока на Твореца. Това е енергията на живота, в голямата си част това е енергията на любовта. Чувствайте и усещайте. Опознавайте почувстваното. С вас общува Духовния Свят, който създава за вас защита.

Послание на Учителя
Серия книги „Послания към пробуждащото се човечество“(кн.7)

http://www.novosvit.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: