Давам ви сигурен път за Дома

07/10/2009

АЗ СЪМ Майтрейя, отново дошъл при вас чрез моя посланик.
АЗ СЪМ дойдох! И както винаги, имам намерение да ви дам Учение и наставления, които са ви необходими за придвижване по Пътя. Вашият Път – това е Пътя на Посвещенията. Колко от вас се замислят в живота си за Пътя на Посвещенията? Колко от вас имат макар и далечна представа за този Път?
…..Твърде много различни учения съществуват във вашия свят. Сред тях има правилни, а има и абсолютно неверни, които ви отклоняват от Пътя и ви объркват. Затова всеки път, когато имаме проводник във физическия свят, ние даваме информация за нашия Път на Посвещенията. Това е Пътят на Посвещенията, за който говореха Възлюбеният Иисус и Гаутама Буда. Това е Пътят на Посвещенията, който следваха посветените на всички времена. И сега ние ви предлагаме да възобновите древните традиции и да се опитате да ги приспособите към вашето общество на етапа, на който то се намира сега.
Преди всичко, вие трябва да знаете, че съществува Път АЗ СЪМ. И този Път ви се открива чрез онези, които вече са получили необходимите посвещения и са предоставили своя храм за Служене. Чрез тези хора, в числото на които влиза и нашия посланик, чрез когото даваме тези послания, вашият Път към Дома може да се осъществи. Вие имате проводник във физическия план. И в момента, когато приемете нашия посланик за свой гуру, вие заставате на стъпалата на Йерархията и цялата Йерархия ви служи и ви помага в движението ви по Пътя. Много лесен път. Обаче за мнозина от вас, тази наглед лесна крачка става непреодолима преграда. Вие виждате в нашия посланик обикновен човек, обременен от човешки недостатъци и не можете да видите зад човешкото проявление истинската същност на посланика, която ни е позволила да спрем избора си на този човек. Когато имате работа с истински представител на нашата Йерархия във физическия план и когато напълно и безусловно признавате нашия посланик в качеството му на ваш Гуру, за вас се открива възможност, която Небесата ви предоставят в този исторически момент за планетата Земя. Разбира се, вие и само вие решавате ще се възползвате ли от дадената възможност или не. Но аз ви казвам, че в сегашния момент няма друг посланик, който да живее на запад, възпитан в западните традиции и който да представлява нашите интереси. Затова настоятелно препоръчвам на онези от вас, които още не са взели решение, да се възползват от предоставената възможност, внимателно да премислят цялата информация и да вземат решението. Прозорецът на възможността сега е отворен за много жизнепотоци. И ако се възползвате от тази възможност, вие значително ще съкратите вашия Път. Вие избирате най-краткия Път, който ви води за Дома.
Но ако не сте готови за такава радикална крачка, тогава нека не ви смущава това обстоятелство. Всички вие сте на различни етапи на вашето придвижване по Пътя.
Ние ви спускаме въжето на възможностите. И ако не чувствате в себе си сили да се хванете за това въже и да се катерите по отвесните скали, какво пък – очаквайте друга възможност. Но аз не мисля, че ще настъпи такава възможност в сегашния ви живот.
Трябва да заобичате суровите условия на тестовете и изпитанията.
Трябва да повярвате на цялото си същество и да застанете най-после на стъпалата на Йерархията, която ви води и се грижи за вас в продължение на милиони години. И всеки път, когато се отваря прозорецът на възможността, това е все едно, че хвърляме голяма мрежа, хващаме определен брой души и ги измъкваме от илюзиите им.
Но други предпочитат да останат с илюзиите си и това е техен избор.
Сега, когато нашият разговор стана толкова откровен, искам да ви кажа още едно нещо, а вие решете доколко то е необходимо на вашето съзнание. Ние взехме решение да дадем още един дар от Небесата. И този дар е толкова ценен и толкова благодатен за вашите души, че само индивидите, които все още са твърде оплетени в илюзии, няма да могат да оценят този дар. А нашият дар е следният. Днес обявяваме началото на действие на още една Божествена милост, Божествена възможност. Всеки от вас, който днес или през следващия месец се обърне към мен с писмо и пожелае да стъпи на Пътя на Посвещението, ще го приема в моята Школа. Но условието е признаването на нашия посланик за ваш Гуру. Без това условие нито аз, нито някой от представителите на Йерархията ще може да ви окаже цялата помощ, от която се нуждаете.
Вие приемате нашите правила на игра и само след това започваме да ви оказваме необходима помощ и подкрепа.
Аз разбирам, че за много от вас такова решително обявление ще бъде източник на съмнения и безпокойства. Но за това съществуват нашите школи, за да се намирате в състояние на постоянно преодоляване на нереалната част от самите вас. И за някои от вас необходимото решение ще дойде много лесно и няма да предизвика никакво вътрешно напрежение. За други същото това условие ще стане непреодолима преграда по Пътя.
И ако усетите в себе си силно съпротивление и негодувание, тогава ще ви посъветвам да се съсредоточите в себе си и да разберете причините за това ваше състояние. От какво е предизвикано? Това е сигнал, че нещо не е съвсем благополучно вътре във вас.
Но знайте, че цялото ваше неблагополучие е свързано с това, че вашето его е твърде силно и не иска да загуби своята власт над вас. Затова тази крачка е необходима. Без нея вие губите  възможността за вашето придвижване най-малко до края на текущото въплъщение.
Никога до сега не сме говорили толкова открито и толкова конкретно.
Надяваме се, че вашето съзнание е готово за толкова сериозен разговор.
А сега ми позволете да се сбогувам с вас до нашата следваща среща. И се надявам, че ще вземете мъдро решение в своето сърце.

АЗ СЪМ Майтрейя, с надежда за вас.

www.sirius1-bg.net

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: