Молитва, Молитвено съзерцание – тайнство

23/09/2009

Молитвата е величав момент на тайнство, именно чрез молитвата вие можете да преминете към съзерцание и това е първата крачка към медитацията. Препоръчвам на тези, които до сега не са практикували това състояние да пристъпят към овладяването му. Пробвайте да отделяте по пет-десет минутки. Пробвайте да мислите за Твореца, за Бога. Мислете за Висшето – това настройва за молитва и може да се каже, изравнява полето.

Продължавайте – искрено си мислете за това, което ви е близко, за проблемите на нематериалното, на духовното. Постарайте се да изразявате всичко в чувства, не се бойте да проявите любов, уважение, благодарност и почит към нашия Велик Родител. Почуствайте процеса на разкриване, уловете момента на единение чрез проявената любов и отстранете в този момент мислите си, оставете само усещанията. Съсредоточете се в Точка, Висшата Точка във Вселената. Вашето общуване преминава на друго, тънко ниво.

Уловете този момент, спрете го, можете да го фиксирайте в паметта си. Навлизате плавно в състояние на медитация. Това е практика. В началото ще ви се види сложно, но след това ще се учудвате на собственото си неразбиране, защото всичко ще се случва плавно и естествено.

Иска ми се да се научите да общувате с Духовния Свят и главното, иска ми се вие да резонирате на тези честоти. Иска ми се да се научите да навлизате в потока на Твореца, за да може във вашия живот да се случват благи изменения. Нашето общуване е възможно. Вие можете да почуствате и усетите нашето присъствие. Вие можете да улавяте потока на Висшите Сфери. Всичко това може да се случи при съответната настройка, при желание за просвещение в удивителни моменти на познание.

Препоръчвам ви да направите това, за което сега ви разказах. Това е молитва – съзерцание. Ще говоря за по-сложни практики след като всичко това бъде разбрано и приложено. Практикуването на медитация изисква настройване и състояние и за достигане на съответното настройване и състояние бих искал да поговоря с вас иносказателно.

Молитвата – тих разговор на душата. Молитвата – тайнство на душата. Молитвата- вас ви няма тук. Вслушвате се в звуците, изникващи във чудни висини, течащи към вас чрез енергията на любовта. За миг ще се усетите различни, тайнствени и далечни, по незнайна пътечка вървите към разкриване на своята душа.

Ето тук, в дълбините, в тайника е скрито във вас това висше начало, тайнство, което желае да се прояви и да се обърне към света с мисия и цел, която до сега не ви е разкривана.

Потоци, колебания, мисли ще нахлуят и ще навлезете в мечтателно съзерцание, вече ви няма тук.

Можете ли да почувствате? Ние сме с вас.

Ние сме Свят на тайнство, далечен за вас, но ние се приближаваме чрез състоянието на вашата душа. Ние говорим за Бога, за Твореца на Вселената, защото Той е навсякъде. Предаваме ви чувства и усещания.

Светът е многопластов, интересен. И вие, и ние сме съставни части от Единния, Този, Който е създал Първоосновата на този свят.

Навлизате в състояние на покой, мир и любов.

Нека дишането ви стане равномерно. Почуствайте как към вас тече енергията на Твореца.

Вие навлизате в Неговия поток – вие жадувате общуване с Твореца, с Духовния Свят.

Послание на Учителя
Серия книги „Послания към пробуждащото се човечество“(кн.7)

http://www.novosvit.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: