Медитацията – необходимо условие за изравняване на полето

08/09/2009

Медитацията – необходимо условие за образуване на нужното поле, за успокояване на разбунилия се ум, за настройка, за общуване с Висшите Сили на нашата Вселена.

Защо това е важно? Защо се счита за основна духовна практика, прилагана в нашия свят? В медитация имаме възможност за дълбоко опознаване на своето естество и възможност за сънастройване. Без това съзвучие с висшите вибрации е невъзможно общението с Бога-Творец, а именно към това се стремим. Аз искам да сънастроя вашия организъм за приемането на енергии от висш порядък.

Как става това? Само с помощта на медитация, защото в тези мигове имате възможност да бъдете в друга реалност. Вас ви няма тук. Вие се опитвате да уловите импулса на Вселената. Вие се опитвате да бъдете този, който сте в действителност. Така, че изследвайте своите усещания, импулси, чувства. Изследвайте накъде се устремява взора на вашата душа. Там са скрити много отговори на въпроси, незададени, но измъчващи ви – в момента, заключен в практиката на медитация, на единение с Духовните Сили, с Твореца, личността, осъзнаваща вярно света е духовно проявена личност.

По време на медитация за вас е възможно да общувате на нивото на импулсите. Ние можем да се почувстваме един друг, ако преди това е било достигнато нивото на сърдечната молитва като вътрешен импулс на единение с Бога-Творец. Ако вашето поле се отзовава на този поток, ако е готово и способно да приеме този висш поток, тогава вие непременно сте под защитата на Този, към Когото се обръщате.

Препоръчвам медитацията като висш момент на единение, като момент на осъзнаване и познаване на света чрез своята истинска същност – душата. От тук произтича, че медитацията, особено груповата медитация на единомишленици има немаловажно значение за вашата планета.

Полето на планетата сега е изключително неблагоприятно. То се състои от груби, агресивни образувания, което не позволява на планетата да получи своето естествено светлоносно поле. Да, полето на планетата е възможно да се поддържа и очиства чрез медитация на светлоносни същества, чрез молитвено съзерцание. И това е необходимо в сегашния период, защото напрежението на енергийно ниво достига предела си. Вашите мисли и желания да помогнете на тази жива същност – Майката Земя – играят решаваща роля и при това вие преминавате етап на очистване чрез практиката на медитация.

Препоръчвам първоначално да започнете с молитвена практика, така че с помощта на този импулс да създадете защитата си и да призовете Небесните Сили да ви пазят. След това се учете да навлизате в новото състояние. Възможно е първоначално да се окаже сложно. Вероятно рояци от мисли относно ваши проблеми ще се скупчват около вас и няма да ви дават възможност да усетите безмълвието. Това е ново състояние за вас и затова е толкова трудно да го достигнете и задържите. Следователно, необходимо ви е да създадете съответната настройка за това състояние с по-продължителна молитва.

По-вероятно е в сутрешните или вечерни часове да ви се отдаде да се настроите за молитва като висше тайнство на душата. Това тайнство ще ви създаде възможност, съответна настройка за приемане на новото състояние – състоянието на безмълвие. Това е удивителен момент и ако ви се е отдало да го уловите, постарайте се да запомните този момент, да го фиксирате в паметта си. Това е важно, защото сега знаете за какво става дума, получили сте началната представа за медитацията. Сега за вас ще бъде по-лесно да разберете и съответно, да възприемете по-продължителни моменти на равновесие, макар и минимално, но равновесие на енергиите вътре във вас. Да, това е то истинската цел на медитацията – достигане на равновесие, цялостно включване на всички вътрешни силови точки и съединяването им с небесните. Тези, които успяват да достигнат това са изключително хармонични, може да се каже носещи Светлина, хора.

Първоначално препоръчвам медитация за очистване. Можете да се потопите в състояние на изследване. Какво пречи на вашият организъм да работи пълноценно и да излъчва чиста Светлина? Това не е повод за размисъл, а за анализ на усещанията. Чувствайте. Насочете се към центровете, издигнете отработената енергия през центровете към най-високата точка и освободете чрез импулс на любов и благодарност към Бога-Творец. Внимавайте за усещанията си. Вашият ум сега си почива. Вие осъзнавате само усещанията на сърцето и чрез тези усещания разкривате душата си.

Чувствайте. Усещайте. След това ще ви се отдаде да разберете и проследите много. Възможно е да получите отговор за това място, тази точка, която ви възпрепятства, за център, който не работи. Усещанията могат да се анализират, могат да се разберат.

Послание на Учителя
Серия книги „Послания към пробуждащото се човечество“(кн.7)

http://www.novosvit.com

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: